Έλληνες επενδύουν σε ακίνητα… αλλά στη Γερμανία

Ακόμη και κάτοχοι ποσών από 50.000 έως 80.000 ευρώ απαρτίζουν την -συνεχώς διευρυνόμενη- κατηγορία όσων αναζητούν ευκαιρίες στην γερμανική κτηματαγορά.

«Διαχρονικά οι μεγάλοι επενδυτές τοποθετούνταν στη Γερμανία ή σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό αυξάνονται οι μικροί και μεσαίοι αποταμιευτές που θα επιθυμούσαν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην κτηματαγορά του Βερολίνου» σημειώνει ο κ. Γκενεράλης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο Capital.gr σε ελληνικά χέρια έχουν περάσει τον τελευταίο καιρό μεγάλος αριθμός σπιτιών, μικρά καταστήματα, μεσαίοι εμπορικοί πολυχώροι και οικιστικά συγκροτήματα 6 έως 30 κατοικιών.

Συμφέρει όμως η απόκτηση ακινήτου στη γερμανική πρωτεύουσα; Όπως εξηγούν οι επαΐοντες, η τιμή των ακινήτων στη Γερμανία εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί μετά από μία πενταετία.

Οι τιμές των ακινήτων στο Βερολίνο ξεκινούν από 800 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στα 1.500 ευρώ ανά τ.μ., σύμφωνα με τους Γερμανούς κτηματομεσίτες.

Ανύπαρκτη γραφειοκρατία, ελάχιστοι φόροι

«Ο ιδιοκτήτης ακινήτου στην Γερμανία υπόκειται μόνο σε φόρο μεταβίβασης, ενιαίο τέλος ακινήτων και φόρο επί των πιθανών μισθωμάτων. Από την ημέρα που ο επενδυτής βλέπει για πρώτη φορά το ακίνητο, η υπογραφή των συμβολαίων ολοκληρώνεται κατά μέσο όρο σε δύο εβδομάδες» σημειώνει ο κ. Γκενεράλης.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, στη Γερμανία υπάρχει κτηματολόγιο από τον προπερασμένο αιώνα, φορολογούνται μόνο τα πραγματικά κέρδη που αποφέρει το ακίνητο και φοροαπαλλάσσονται έσοδα που επανεπενδύονται στο ίδιο το ακίνητο ή σε άλλα στη Γερμανία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.